21. 10. 2015

Kyvadlo na druhej strane / Pendulum on the other side

Pred pár rokmi som napísal, že sa neteším na to, keď sa historické kyvadlo prehupne z miestami absurdnej multikulturálnosti na opačný kraj rozkmitu. Už je to tu.



Multikulturálne tolerantná a politicky korektná Amerika má momentálne na jednom krídle bandu moronov, ktorí sa už veľmi ani nesnažia skrývať, že sú obmedzení rasisti a xenofóbi. Budujú múry a posielajú Mexičanov-znásilňovačov domov. O južanských susedov, túžiacich po návrate otrokárstva, nikdy núdza nebola.

V slušnej a oficiálne ušľachtilo-férovej Kanade ma pred 15 rokmi zavolali do synovej školy, aby mi oznámili jeho hrdelný priestupok. Ďesaťročný zločinec použil na opis pakistánskeho spolužiaka slovo “Paki” a tak sa dopustil smrteľného rasismu. Nepomohlo ani to, že bol pomerne čerstvý prisťahovalec a netušil, že používať niektoré slové sa nielen nepatrí, ale aj kruto tresce. Dnes kanadský premiér stavia volebnú kampań na rasistických a protimoslimských sentimentoch a volebné procedúry prispôsobuje severokórejským štandardom.

Rusko? Od cárskeho teroru a totality sa cez dlhý rozkmit k boľševickému teroru a totalite rýchlo vracajú k cárizmu. Akurát, že imperátor bol generál a báťuška prezident len podplukovník.

Maďari vykopali svojich najstarších kráľov a urobili genetický výskum. Výsledky nemôžu publikovať, lebo tri štvrtiny ich genetického profilu pochádzajú z Pakistanu a je otázne, čo by v takom prípade bránili pred utečencami ako svoju pôvodnú kultúru.

Izraelská vláda rovnako nerada publikuje archeologické výskumy, ktoré sú v rozpore s tvrdeniami o večnom vlastníctve posvätného územia.

Slovensko nepotrebovalo kyvadlo. Neubehlo veľa času od doby, ktorá sa rázne vyporiadala s nekresťanským prvkom v novom štáte. Kultúrne cudzorodý vydridušský vred, ktorý zbedačoval Slovákov úžerníctvom a alkoholom, bol naložený rozhorčenými národovcami do vagónov a splynovaný. Keďže táto generácia ešte ani veľmi nevychladla, bude to celkom plynulý prechod do epochy vyháňania kultúrne cudzorodých utečencov, ktorí by mohli zbedačiť Slovensko rafinovanou kombináciou kradnutia pracovných príležitostí so simultánnym ožobračovacím poberaním príspevkov v nezamestnanosti.

Nie, neznamená to, že máme prichýliť teroristov a tolerovať moslimských fanatikov, ktorí naozaj existujú a robia veľmi zle. Ale pseudohrdinov, čo nás holou hruďou ochránia pred imaginárnym vpádom, tiež nenačim. Keby bolo ozaj čoho sa báť, spoznáme to podľa toho, že tí, ktorým na Slovensku najviac záleží, sa vyparia do daňových rajov. Zatiaľ skutoční slovenskí hrdinovia prebaľujú malé deti v hrozných táboroch na srbskej hranici, bez veľkej publicity. Len tak, aby bolo trošku lepšie na svete.

 Ja som bol na Slovensku a veľmi som sa tešil zo spolužiakov z konzervatória po 40 rokoch. Videl som super košickú Tabačku, dobrú premiéru v ich opere, zahral som si s Triangom na bratislavskom hrade


a podarilo sa nám vypredať koncert v Bystrici, čo vraj nie je ľahké…ale po tom, čo Kotleba zakázala zvyšok kultúry, aj tango sa hodilo. A košické Gesko bolo do posledného miesta vypredané tiež. Gejza a Tomi a Janka urobili dobrý kus roboty. Občas sa dá žiť.



 Otázka dňa, možno aj pre celý glóbus, asi znie - ako ďaleko sa kyvadlo dostane tentoraz?

1 komentár:

  1. S kyvadlom je to zákonite tak, čím viac sa vychýli na jednu stranu, tým viac sa následne prekývne na stranu opačnú. Niet sa teda čomu čudovať.

    OdpovedaťOdstrániť