15. 5. 2015

Tajomný tunel v Karpatoch / The mysterious tunnel in Carpathians



Fakt, že slovenský premiér a český prezident, dvaja giganti ducha a príklady čestnosti, charakteru, etiky a fajnového gentlemanstva, sa za asistencie výberu svetových diktátorov zišli v Moskve (kde už inde sa títo prognostickí birmovanci zídu?), aby sa o niečom dohodli, vo mne vyvolal záchvat zúfalého veselia.
Slzy dojatia mi vyhŕkli, keď som si prečítal, že chcú na Morave vybudovať Panamský prieplav, dokonca aj s tunelom, do ktorého sa zmestí loď. Občania Čárov, Kútov a Levárov už od pádu komunizmu márne poriadali prosebné púte za lodný tunel v Karpatoch. Verne šuviks, ale lodivoda vyveštil.



Viem si predstaviť, ako obaja prelestní reprezentanti závistlivo poškuľovali nielen po výdobytkoch sovietskej vedy a techniky, vo chvíľach, keď práve fungovala. Srdiečka sa im museli rozbúšiť, keď pozorovali, čo sa deje s novinármi, ktorí kladú nepríjemné otázky. Keď videli aké dômyselné a spravodlivé zákony proti nepriateľom štátu a propagande sa v cárskom Sovietistane schvaľujú a ako herci, ktorí kritizujú báťušku najjasnejšieho a odmietajú prijať vyznamenania z rúk jeho najsvätejších, v záchvate kajúcnosti si hlavu o stenu tak oddane udierajú, že ich mŕtvych v kaluži krvi nájdu.

Obaja svorne si myslia svoje o členstve v NATO. Nebyť toho, dnes by novinárski neprajníci neboli ignorovaní vládou, ale pekne by sedeli vo väzení, v emigrácii alebo v urničke doma u rodiny. Sral pes medzinárodnú izoláciu, komunisti nikdy veľmi na cestovanie neboli, dovezú si domov čo len chcú a za vysokým plotom, oddelení od bosákov, si to užijú. Že demokracia - dobrý vtip.  

Možno sa im to aj podarí, malými krôčikmi, kým je ideálny západný svet zamestnaný svojim vlastným pozvoľným rozpadom. V osemdesiatych rokoch hovorili tri štvrtiny študentov amerických univerzít, že študujú preto, aby získali vedomosti a lepší obraz o svete a zmysle života. Minulý rok tvrdilo 82 percent, že chcú čo najviac zarobiť. Nič iné. Už im došlo, že ani demokracia, ani sloboda nie sú pre chudobnú chamraď. 



Tunel, do ktorého sa zmestí loď, nebude na Slovensku problém. Súčasná súpravička papalášov už vybudovala bez problémov niekoľko, do ktorých sa zmestila celá, na kosť ohlodaná krajina. Jedna časť jej obyvateľov už prestáva veriť komukoľvek okrem vierozvestcov internetových bludov a putinových apoštolov a druhá nevie a nikdy nebude vedieť, že keby volili o trošku menej chamtivejších a bezočivejších panovníkov, mohlo Slovensko a jeho budúcnosť vyzerať lepšie. Dokonca aj v hokeji by sme mohli postúpiť. Ibaže... viete o nejakých?

P.S. Nie, nemám riešenie, len si tak frustrovane blogujem. Ale na druhej strane, nie som ani v parlamente, ani vo vláde. A od nich to tiež, zdá sa, nikto veľmi nežiada. Aspoň nie v počte dostatočnom na to, aby to vzbudilo nejakú pozornosť.


3 komentáre:

  1. Tunel pre lode musí byť primerane široký.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pán Breiner, píšete: "Už im došlo, že ani demokracia, ani sloboda nie sú pre chudobnú chamraď." Všetci sme na tom približne rovnako. Takto: http://slovakia.humanists.net/trubky.htm Áno všetci bez schopnosti nájsť riešenie počúvame zlaté trúbky. Jedni im veria, iní nie a navzájom sa osočujeme, kto je koho užitočný idiot. Kto začne ľudí spájať, keď časť "inteligencie" robí prostitútky vpravo, a časť vľavo? História to vyrieši, tak ako v 1. i 2. sv. vojne. Po ních nakoniec vždy väčšina začala ťahať jedným smerom. Ale nikomu to neprajem. Naša generácia sa tomu vyhla, mali by sme sa snažiť, aby to našich potomkov nedostihlo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Demokracia na súčasný spôsob je ako keď sa dvaja vlci a jedna ovca demokraticky rozhodujú, čo bude k večeri...

      Odstrániť