27. 7. 2015

Na chvíľu mávnuť rukou

Bývalý komunista a KGB-ák oslavuje výročie kresťanstva na Rusi. Okrem toho by udelil úplne skorumpovanému a rovnako mimoriadne odpornému šéfovi FIFA Nobelovu cenu. A zatvára každého, kto sa mu znepáči. Prípadne ho nechá zniesť zo sveta. 


Na Slovensku naďalej úspešne prekvitá korupcia a nespravodlivosť a bývalí komunisti sa nevedia dočkať, kedy to už konečne budú môcť viesť úplne na ruský spôsob.  

V Amerike začína byť pod povrchom bublajúci rasizmus už čoraz verejnejší. Za prvých 204 dní roku 2015 sme mali 204 masových strieľačiek. Psychopatická hystéria verejného ozbrojovania a jej neskutočné následky sa už ani nedostanú do médií. Kandidáti na budúceho najmocnejšieho muža sveta sú buď úplní blbci alebo úplne skorumpovaní, prípadne aj oboje. (Bernie Sanders prepáči.) O strednoblízkom Východe škoda hovoriť. "To je môj názor" sa pre všetkých dedinských idiotov, či už na Internete alebo bez neho, stalo vetou na obranu tých najväčších, ničím (okrem prípadných lží, mystifikácií a výmyslov) nepodložených hlúpostí. A to som si len dve minúty čítal správy. 

Neľahko by sa mi kráčalo do ružovučkým svitaním ožiarenej rannej rosy (alebo je to psí moč?) v tomto mojom Hipstertowne, keby nebolo dobrých vecí.

V piatok večer sa v New Yorku konal koncert z tvorby najlepšieho slovenského skladateľa a môjho priateľa po 41 rokov, Vlada Godára. 9 špičkových amerických hudobníkov a skladateľov vnuk sa zišli, aby dopriali nadšenému publiku dávku skvelej hudby. 





Vstup bol zadarmo, hudobníci hrali bez nároku na honorár, pre radosť. Huslista Nicholas Pappone hral so zápalom pľúc, 



violončelista Eric Allen, ktorý v poslednej chvíli nahradil dvoch kolegov, ktorí odriekli, sa za menej ako týždeň naučil päť skladieb, vrátane superťažkej 21-minútovej Sonáty. 



Sopránistka Nina Berman sa naučila vyslovovať ř, aby zaspievala Uspávanky. 



Môj novoobjavený bratranec Oleg, ktorý musel utiecť z Ruska, hral krásne na klavíri. Všetci ostatní rovnako.



 Generálna konzulka Slovenska v NYC Jana Trnovcová a celý jej štáb (niektorí dokonca počas svojej dovolenky) zohnali sálu, (rezidenciu vyslanca SR pri OSN), sponzora, občerstvenie, uložili stoličky, postarali sa o spoluorganizáciu a umožnili New Yorku i mne, aby mohli pri Vladovej hudbe na dve hodiny mávnuť rukou nad všetkým ostatným. Skúste to aj vy.









1 komentár:

  1. Hmmm ... pogúglil som - ten Bernie Sanders je fakt nejaký zaujímavý človek. Len či má dosť šancí do volieb.

    OdpovedaťOdstrániť