13. 3. 2014

Ja môžem celé moratórium… / You can shove your moratorium up your...

Hej, to môžem. Ale voliť mi Fico nedovolil. Ani státisícom ďalších občanov Slovenska. Vedel prečo, dosť veľká časť z nich na Slovensku nežije kvôli nemu a jeho skorumpovaným prisluhovačom a financmajstrom.

Na druhej strane, mám takto o problém menej. Z bohatej palety  sa ťažko vyberá. Ja som už obhajoval teóriu voľby menšieho zla, ale toto je oriešok.


Občanom Slovenska hrozí, že ak sa predseda vlády po ruskom vzore stane prezidentom, o rok obsadí slovenská armáda termálne kúpele Miskolc-Tapolca, aby miestnym obyvateľom priniesla slobodu a umožnila hovoriť po slovensky.

Napriek tomu však nemôžem podporiť kandidáta, ktorý má ešte v 21. storočí dôverný vzťah k Snehulienke, galaktickej konfederácii či iným rozprávkovým bytostiam. Rovnako by som nemohol podporiť kandidátov, pochodujúcich za tradičnú rodinu, nevnímajúc, že tradičná slovenská rodina  podľa štatistík nesúvisí ani s morálkou, ani so slušnosťou.

(Najsilnejšie rodinné zväzky sa dajú pozorovať akurát tak u justičných čakateľov a príbuzných papalášov. Ak už pochodovať, tak za skutočné slovenské problémy. Je oveľa horšie ak je vďaka  korupcii, nespravodlivosti a rozkrádaniu v riti slovenská ekonomika či morálka a nie nejaký penis.)

Členovia komunistickej strany mali byť diskvalifikovaní z politiky už pred 25 rokmi. Rovnako medzi kandidátov nepatria ľudia so zníženým vnímaním reality a podporovatelia fašizmu. Obete amputácie kože z tváre. Súdruhovia katolíci s parciálnou až totálnou amnéziou. Obete alkoholizmu, umelo predlžovaného pobytu v politike, narcizmu a ješitnosti. Proruskí blúznivci. Hlupáci. Majitelia prepychových hodiniek, ktorí chcú zreformovať justíciu vrúcnym bozkávaním a vlastnou hlavou.

Keď týchto všetkých vyradíme, nezostane nám zo zostavy pretekárov, momentálne súťažiacich o titul najveriacejšieho katolíka, nikto. A pritom je v biblii jasné, ako šéf reaguje, keď vidí pokope takýto výber:

Keď sa priblížil a zazrel mesto, plakal nad ním... vošiel do chrámu, začal vyháňať predavačov a povedal im: "Napísané je: "Môj dom bude domom modlitby." A vy ste z neho urobili lotrovský pelech." (Lk 19,41-46)

Aby som nekončil bezradne, odprúčam ísť voliť toho, kto vám z panoptika vadí najmenej. Hlavne, aby to nebol kandidát, ktorý na záver debát skonštatoval, že nechce, aby sa za neho občania Slovenska hanbili.

Jeho želanie má jediné riešenie - seppuku.


15 komentárov:

  1. Volit zo zahranicia sa neda od prvej priamej volby v roku 1999. Fico za to nemoze, nepresadili to ani dve pravicove vlady.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veď som povedal: Nezaťahujte ma do afér Dzurindovej vlády!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Celkom vtipný článok, len sa mi p. Breiner zdá nejaký málo ostrý a rezignovaný.
    Veď to v tých debatách bol úplný hnoj v suteréne. Ale asi má p. Breiner pravdu: kto nemal rozum adoteraz, už ho za 2-3 dni nenájde.
    Len keby voliči pána Isotu mali aspoň pud sebazáchovy....

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pan Breiner, nieco ako idealny kandidat, ktory by 100%ne vyhovoval nikdy existovat nebude. A ak hej, tak v tom pripade by sme museli mat 5,5 miliona kandidatov, aby sme si vsetci vedeli vybrat toho jedneho praveho, ktory nam 100%ne sedi.
    Tento Vas permanentny negativisticky pohlad by ste uz konecne mohli hodit za hlavu.
    Dnes tam stoji na vyber minimalne jeden kandidat, pri ktorom clovek nemusi mat pocit, ze voli mensie zlo. Ano, bol sice na pochode za rodinu, ale ak ho ma toto diskvalifikovat, tak potom uz neviem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keby vedel definovať, čo tá "ochrana" vlastne znamená, ktoré rodiny a ako ten zákon ochráni, tak nepoviem. Ale nevie nič iné, iba bľabotať kol-dokola.

      Odstrániť
  5. Pán Breiner,
    Z mojho pohladu, co sa týka kandidatov niet koho volit, napriek tomu som za to, ze nemali by ste mudrovat spoza velkej mlaky. Nezijete na Slovensku, z blahobytu sa lahko ohovaraju pomery u nas a aj kandidati.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. A odkial sa uz moze mudrovat? Ja som za to, aby ludia ako si ty nemali volebne pravo a ani pristup na internet. Z tvojho pohladu co sa tyka kandidatov napriek tomu si za to z blahobytu. Kokot ...

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Hmmm, čo sa týka volebného práva, dobre, že ty máš :) Preto je Slovensko také, aké je.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Povedať, že neverím, odpíšem sa u polovice voličov, takže to nešlo. Na to si dávala pozor aj pani Radičová, hoci svätá inkvizícia ju neomylne odhalila. Takže, bez katolíckej cirkvi to na Slovensku nejde. Ona, slovenská cirkev, nemusela ani zaujať stanovisko, je to zrejmé. Premiér, jej vyšiel v ústrety. Je mi to ako katolíkovi ľúto. Premiér to má asi isté, pretože proti cirkvi nikdy nepôjde. Budem rád, ak sa mýlim. Na Slovensku doteraz vždy vyhral človek, ktorý sa tváril ako katolík. Budem voliť Kňažka, ale aj ten je akýsi bez gúľ.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Boris, bohužiaľ posledných 25 rokov voľby u nás vyhrávajú dôchodcovia a spoluobčania zabudnutí pod solárkom. Už im netreba ani nič extra nasľubovať. Za par Eur je to vybavené... však sa na to poskladajú tí, ktorí ešte majú akú takú robotu. Preto som písal vyššie, ze niet koho voliť. Všetci sú rovnakí.
      Ferdinand K.

      Odstrániť
    2. Dufam, ze po precitani uz Knazka volit nebute.......http://zakulisiepolitiky.tumblr.com/

      Odstrániť
  9. veľmi pesimistické, nuž ale to je holá realita, áno, je to až také zlé

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ahoj, Peter. Nuž, máme to, čo máme. Nikto iný nekandidoval a pokračujeme v tradícii voľby proti. Myslím si, že máš právo hovoriť o tom, čo sa u nás deje, ako hociktorý iný Slovák, aj keď si to už v tejto krajine vzdal. Len mi na týchto všetkých príspevkoch príde smutné, keď sa ľudia nedokážu vyjadrovať slušne. Veľa lásky nám z toho osemdesiateho deviateho nezostalo...

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ja idem voliť Rada Procházku, je pomerne mladý, má rodinu, trochu ho aj osobne poznám a nedá so sebou mávať. Páči sa mi , že bol na pochode za rodinu. A je kresťan, čo je tiež fajn. Nie je zaťažený kauzami. Myslí mu to. Ostatné čo bude je aj tak vo hviezdach.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Nevykrucajme znova pre boha ziveho. Jednoduchsie to uz nemoze byt.... Slovensko bude mat presne takeho prezidenta, akeho si zasluzi !

    OdpovedaťOdstrániť