26. 4. 2014

Spájajme Slovensko, Smiešne Srandovné.

Slovensko by potrebovalo nejakú slušnú a poriadnu a normálnu a poctivú politickú stranu ako soľ (a mnoho ďalších krajín, keď už sme pri tom), takže snahu exposlanca a exkandidáta Procházku niečo také naštartovať možno len oceniť. Dosť veľa vecí z jeho programu, keby sa ho podarilo presadiť, by Slovensku iste pomohlo.

Dnes je ťažko presvedčiť takmer kohokoľvek, že "poctivý politik" nie je stopercentný oxymoron. Chcelo by to poriadny marketing. Viem dosť dobre ako ťažko je urobiť dobré píár a niečo úspešne predať väčšej skupine ľudí, najmä ak je to nehmotný produkt ako myšlienka.

Začiatok Radovi trošku nevyšiel. Dá sa len v nemom úžase  pozerať na príšerné logo, amatérsku grafiku a názov, nad ktorým muselo veľa ľudí dlho meditovať. Už keď sa zakladala SaSka, bolo jasné, že s tými eskami sa veľmi netreba hrať, aby nevznikali nepríjemné akronymy. Radovci sa tuším nepoučili, lebo Sieť SS znie  akoby  kampaň riadil diverzant z ohrdnutého tábora. Slovo sieť má tak veľa negatívnych konotácií, že by asi bolo ťažké vybrať do názvu niečo horšie.

Je jasné, aká je hlavná cieľová skupina a koho všetkého potrebuje privábiť a získať nová strana, aby neoscilovala na hrane osudových piatich percent. Ale aspoň základná príčetnosť by mohla byť zachovaná. Hádam sa dajú veci ešte napraviť.

Aby som bol konštruktívny, mám návrh na spolupracovníkov, s ktorými by sa mal Rado zosieťovať, aby bola jeho strana vizuálne o niečo atraktívnejšia, alebo aspoň zaujímavejšia.

Jeden z nich je Stephen Colbert, komik a moderátor, sarkastický predstaviteľ extrémneho konzervativistu v americkej politickej TV show. Aby sa to vyvážilo, druhý je Jim Parsons, predstaviteľ veľmi ateistického vedca v seriáli Teória veľkého tresku. Bolo by to super trio, lepšie ako Bezinky.

Extrémny konzervatívec


Liberálny ateista

Rybár





8 komentárov:

  1. To by sa mi, že sa oveľa viac zaujímajú o slovenskom politike! (Ale koho voliť?)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. rybar, hahahah! mutko s diplomom. nevladzem.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vždy ma fascinuje cestujúci časom, keď vo chvíli čo dorazí k Mostu do sveta viac ako potrebného, zbehne k Brodu, aby si vyčvachtal svoj vlastný bôľ na koži iných. Že, Me. Breiner ?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pán Breiner, vždy a všetko len zdrbať je predsa len tak slovenské. Aj z ďalekého NY. Rozdiel medzi tým čo ste napísali a krčmovým kecom, ktoré viete tak odpísať je veru nulový.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. nahodou, ten Petrov komentár či postreh, je veľmi, ale že VEĽMI - trefný.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Na toto sa mi dako laik neda dat :(. Co nam ten pan Breiner chcel teda povedat? Vsetci mame utekat do NY a po nas potopa?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jim má mamu konzervatívnu kresťanku a spomínam si, že jej raz vyčítal, že Ježišovi by sa niečo nepáčilo. Mimochodom, indoktrinácia náboženstvom sa u neho neprejavila, ale celkom sa toho tieňa nezbavil :)

    OdpovedaťOdstrániť