2. 9. 2014

Rozprával sa dnes s vami boh? Did god talk to you today?

Ľudia sa zaoberajú kadečím. Pochodujú. Organizujú referendá. Čítajú internetové múdrosti a píšu ešte väčšie. Demokraticky majú pocit, že ich názor na nejaký seriózny problém je rovnako platný ako názor človeka, ktorý tomu naozaj rozumie.

Existuje psychická porucha zvaná Antonov syndróm, pri ktorej je úplne slepý pacient neochvejne presvedčený, že perfektne vidí a je schopný do najmenších podrobností a úplne nesprávne popísať svoje okolie a žiadne argumenty, diskusie, dôkazy či odvolávanie na zdravý rozum nepomáhajú.




Mozog je zázračný orgán, schopný najrozličnejších halucinácií. Ľuďom sa zdá, že vystúpili z vlastného tela, že idú dlhým tunelom k neuveriteľne príjemnému svetlu, alebo že cítia božiu prítomnosť a rozprávajú sa s anjelmi. Potom siahnu po najjednoduchšom prístupnom vysvetlení a podobne ako ľuďom s Antonovým syndrómom, zdá sa im to úplne logické a nikto im už nič nevysvetlí, ani za tisíce rokov.

Vďaka ľuďom, ktorí mozog používajú ale aj skúmajú, dnes už všetky oné zázračné pocity a vnemy možno u kohokoľvek vyvolať jednoduchou elektrostimuláciou kortexu.

Domorodci v pralese, ktorí v živote nepočuli o lietadle, si mysleli, že potraviny padajúce z neba boli od mýtickej bytosti. Málokto sa uspokojí s neistotou, že sa niečo nedá vysvetliť. Napríklad život.

Nebolo by úžasné, keby ľudia venovali viacej času poznaniu toho, čo nosíme v hlave? Pozoruhodné výsledky, ktoré sa už dnes dosahujú s deep brain stimulation (napríklad okamžité odstránenie tremoru - trasenia rúk u koncertného huslistu malou elektródou) by mohli povzbudiť k vačším investíciám do tejto oblasti.

Kdeže. Uprostred halucinácií si ľudia nemajú ako a čím všimnúť, ani to, že ich vlastná vláda v spolupráci so svojimi sponzormi a v prestrojení za sociálnych ľudomilov denno-denne a bezostyšne okráda o neuveriteľné hodnoty, alebo že masy zdegenerovaných alkoholikov sa už po neviemkoľký raz v dejinách zamilovali do diktátorského psychopata, ktorý chce vládnuť celému svetu.


Nie div, ak to tu vďaka globálnemu zblbnutiu a nekonečnej chamtivosti o chvíľu celé rupne. Ani tri celonárodné pochody za život nepomôžu. Ak tento bordel zorganizoval niekto, kto je nielen všemohúci, ale aj nás nekonečne miluje, tak sa príliš nenamáhal. Výhovorky na slobodnú vôľu nepomôžu a kúzelnícku školu by si mal zopakovať.


4 komentáre:

  1. Veľmi výstižné na pár riadkoch.... (Lenka S.)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je fajn si vypočuť názor človeka spoza mláky, len ma vždy prekvapuje Vaša nulová sebareflexia voči Vašej obývanej krajine (neviem či ju považujete aj za domácu).
    USA vodu káže ale sama víno pije. V Rusku je jeden vodca, čo šíri "zlo" pre celý svet, ale v USA je tuším väčšia obyvateľov takých. Američania sú asi najdokonalejší, najvznešenejší, najčistejší a nevie čo ešte naj, aby mohli diktovať kde vo svete bude demokracia a ako bude vyzerať. A to hrubou silou. A NATO mu je veľmi vydareným nástrojom.
    Ja nie som rusofil, ale ani amerikánofil, či západniarofil. Samozrejme ani -fóbista. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že presne o tomto som písal a opäť len bezmocne sledujem, ako niekto dokáže vlastnú neinformovanosť vydávať za môj problém. Za "nulovú sebareflexiu" o USA som dostal už aj Novinársku cenu, o tisícoch rozhorčených diskutujúcich ani nehovoriac. ;-)

      Odstrániť
  3. Tomuto sa hovorí trafiť klinec po hlavičke

    OdpovedaťOdstrániť