21. 1. 2015

Malá pomôcka pre odporcov adopcií / A little help for adoption opponents

Včera večer, vo svojej Správe o stave únie, Barack Obama spomenul dôležitosť ochrany LGBT komunity. Vzápätí zdôraznil, že manželstvo je občianske právo. Pre všetkých.

70 percent Američanov dnes žije v štátoch, ktoré umožňujú homosexuálne manželstvá.  Pritom, Amerika je veľmi religiózna krajina. Ale my sme Slovania a to je viac ako sloboda prejavu, rovnoprávnosť či podobné barbarské výmysly, ktoré široká slovanská duša nepotrebuje.

Väčšina Slovákov, ktorí tak zanietene diskutujú o homosexuálnych manželstvách a adopcii detí homosexuálnymi pármi, v živote živého homosexuála zblízka nestretla. Ich informácie, vďaka ktorým sa fundovane rozhodnú čo budú v referende robiť, pochádzajú z primitívnych kostolných brožúriek a chromých tutkovín.

Pravda je taká, že v krajinách, kde sa na homosexuálov nepozerajú ako na dvojhlavé teľatá, sa výskumy o deťoch v homosexuálnych rodinách robia dávno a dôkladne. Ale keďže výsledky nevyhovujú združeniam božích nôh, nikto ich do debaty neťahá.

Mnohí ľudia nemajú informácie, ale každý má názor. Nuž teda, bratia a sestry s názormi bez skutočných informácií, tu je odporúčanie, čo s takým názorom treba robiť. Nielen, že sa názor dostane tam, kam patrí, ale budete mať možnosť precvičiť si techniku, ktorá sa vám zíde, ak tu vypukne vami obávaný homosexuálny Armagedon.



Pre neangličtinárov:

1. Poskladajte svoj názor nadrobno
2. Navlhčite svoj názor vodou alebo vazelínou
3. Ľahnite si na bok a pritiahnite horné koleno k hrudi. Následne si zasuňte svoj názor do konečníka tak hlboko, aby sa už nikdy neobjavil

Šípky
vrchná - názor
spodná - konečník.

Ak sa vám toto riešenie nepozdáva, máte ešte možnosť presvedčiť sa, čo dokázali skutočné výskumy (ktoré podľa väčšiny slovenských názoristov neexistujú).

Našiel som zopár dobrých liniek v diskusii pod zlým, ale o to dlhším blogom na Sme. Diskusný príspevok od jedného z mojich najobľúbenejších diskutérov. Zásadne píše len o tom, čo má veľmi dobre naštudované, premyslené a overené. Má kvalitné a väčšinou nezávislé pramene, tak som si ich pozrel a rozhodol sa, že si ich požičiam. Čítajte a posielajte ďalej. Trochu osvety v referendovej vode nezaškodí. O tie adopcie síce takmer vôbec nejde a nepôjde, ale keď už sa to vyťahuje, nech sa páči:

1     2     3     4     5     6

Aby bola debata vyvážená, treba dať slovo aj druhej strane.

Tu je cirkevný odborník, priateľ homosexuálov a jeho rozbor homosexuality
(CD 2, track 10)


Neviem prečo (iba tuším), ale ten pán znie úplne takto



Na dnes toľkoto.

17 komentárov:

  1. Ten pan z druhej strany mi hadam este viac pripomina http://www.lokaltv.sk/kapurkova-ludovit-stur-1-3/519/3 :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Podľa mňa je vylúčené, aby bežný Slovák niekedy nestretol homosexuála. Je však isté, že ho nespoznal, keďže sa tak veľmi líšil od jeho predstavy polonahého pomaľovaného chlapika v tangáčoch.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten chlap je uzasny :D ale mne viac pripomenul Samka Taleho http://youtu.be/oF4HQDhKkUY?t=2m47s

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pán Breiner, nik nemá takú dokonalú kryštálovú guľu ako vy. Viete presne koho tieto témy zaujímajú, kto je za a kto proti. Ľudia hlúpi, neštudovaní, jedine z kadiaľ si niečo zobrali, z primitívnych kostolných brožúriek a chromých tutkovín.
    To že medzi odporcami adopcíí homosexuálmi je nemálo nepraktizujúcich veriacich i neveriacich - na to netreba kryštálovú guľu, ale trocha objektivity a zdravého úsudku. Nech je Amerika aká chce, so svojimi pozitívami i negatívami. Vy tam žijete, to o čom sa tu dnes bavíme, je tu. Ste myslím dosť inteligentný nato, aby ste pochopili čo tým sledujem. Som zástanca zlatej strednej cesty, nie z extrému do extrému a preto nemám mať napr. prečo problém s registrovanými partnerstvami, aby im odpadli niektoré ešte (z tých čo ešte nie sú) neošetrené občiansko-právne záležitosti. Zaujímavo to je položené, v rovine že keď Dánsko, Nórsko a iné krajiny majú dosť liberálnu politiku, zájdime do Južnej Ameriky, urobme si výlet do Grónska, Austrálie.. a čudujme sa prečo tu nie je všetko (nielen tieto záležitosti) ako v tých krajinách.
    Váš úsudok vám hádam napovie. Dúfam že to nebude - "ách, lebo to zlé, všeličím v histórii postihnuté Slovensko."
    Isté veci musia dozrieť, inak to vyvolá opak. Pred rokmi zástupcovia, lobbisti LGBTI netvrdili nič o tom že chcú zosadiť z toho rebríčka hodnôt tradičnú rodinu, už vonkoncom nespomínali adopcie. Spomínali sa registrované partnerstvá. Spomínate si?
    Nech je priestor na odbornú verejnú diskusiu tých, ktorí majú na to najväčšie predpoklady. Isté veci si žiadajú viac času, obzvlášť ak sa tu miesto registrovaných partnestvách hovorí už o trocha "inej káve" a hneď v niekoľkých porciách.
    To, že zástupcovia danej menšiny možno nečakali v akej kultúrno-historickej búrke sa môžu ocitnúť, je aj o ich slabšom úsudku o vhodnosti, načasovaní. Myslím si že iným prístupom, rétorikou, zvážením čo chcú postupne (aspoň časť predstáv) presadiť, by mohli byť úspešnejší.
    Kydaním na normálnu rodinu (nemyslím tie niektoré extrémy), zovšeobecňovaním a nazívaním sa ako tej správnej záplaty, nažívajúcej bez problémov, partnerských, ekonomických a iných, je blud.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. p. Zahoransky, precitajte si tie studie v linkoch o com hovoria a potom pochopite, ze vas odpor nie je zalozeny na nicom racionalnom. aj ja som bol nestudovany a hlupy ... ale citam a zlepsuje sa to, vrelo odporucam byt otvoreny a skutocne si nieco o problematike prestudovat alebo povedat, ze o tom nic neviem alebo sa necitim kompetentny k tomu zaujimat stanovisko. Lebo "zlata stredna cesta" je nehnevajte sa albizmus. Alibizmus, kde na rovnaku uroven / do rovnovahy davame mudrost/vedu a hlupost/nevedomost.

      Clovek ked spoznava, zbavuje sa strachu z nepoznaneho ... My slovaci mame radi svoju komfortnu zonu, neradi z nej von, treba to na niekoho hodit ... to si povedzme na rovinu a preto Breiner triafa do cierneho absolutne.

      Odstrániť
    2. Ja len kratucko. Temu adopcii homosexualnymi parmi paradoxne nevytiahla lgbt skupina ale aliancia. Zp strany lgbt taka poziadavka nebola na slovensku nikdy nastolena.

      Odstrániť
    3. Chapem Vasu rozhorcenost aj ked jej nie velmi rozumiem. Sloboda slova je predsa o tom, ze mozem vyjadrit nazor aj v pripade ak nie som kompetentny a studovany sa k teme vyjadrovat. (mozeme ist ad absurdum a opytat sa, preco sa citite dost kompetentny urcovat kto je kompetentny, ale o tom som nechcel). Pan Zahoransky moze vyjadrit nazor, tak ako ho moze vyjadrit Peter Breiner a ako ho mozete vyjadrit aj vy. Mate pravo na takyto nazor reagovat, ale nic Vam nedava pravo povedat inemu cloveku "ty bud ticho, lebo si si neprecital ...a tak nemas pravo nieco povedat".

      Okrem toho pan Zahoransky hovori o tom, ze to cele chce viac casu a v tomto s nim suhlasim. Jedna vec je postavit sa za spravnu vec, druha je robit to agresivne a nastartovat si svoje "kriziacke tazenie", tak ako to robi ci uz Aliancia za rodinu, alebo aj LGBTI komunita. Keby bol tento clanok napisany trosku miernejsie, povedal by som o nom ze je vyborny, pretoze pomaha tento cas skratit, pomaha vzdelavat. Zial, takto napisany oslovi jedine zastancov a k odporcom, ktorych chceme/chcete vzdelat a "otvorit" novym nazorom sa jeho podstata vobec nedostane.

      Odstrániť
    4. Pan anonymny ked ste teda taky studovany a vzdelany co keby ste sa s nami podelili o tie vase nadobudnute vedomosti?? Nakolko ste ani vy nepredlozili nijaky argument ani "racionalne vysvetlenie" mame aj vas povazovat za alibistu?? Viete kecat tu o tom ze nieco som si nastudoval a nicim to nepodlozit mi pride rovnako alibisticke..Podla mna sa napriklad pan Breiner triafa uplne mimo cierneho tak o tom mozeme podebatovat a aj poargumentovat.

      Odstrániť
    5. ako vzdy, zasa raz len znozka nepodlozenych, zbytocne demagogickych a populistickych traktatov.. nieco k veci, konecne, by sa nenaslo?

      Odstrániť
  5. Prirovnal by som to k ekonomike: žiaden štát nemá preberať ekonomický vzorec z inej krajiny (čo je viac menej logické). Odkiaľ vieme, že Slováci (alebo Slovania) si tento postoj a celú problematiku vyložia inak? Čo ak zistíme, že síce v ,, tolerantnej´´ Amerike to funguje, ale u nás nie? Pozeráte sa na veci z obidvoch strán? Máte pocit že veci ako: farmársky zákon, jednoduchší systém nosenia zbrane atď ( a tých benevolentnejších vecí je v USA skutočne neúrekom ako aj riešenie tejto problematiky je priamo aplikovateľné do našich zemepisných šírok?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nazor rovnako extremny, ako nazor aliancie za hodinu, len teda na podporu druhej strany.

    Nie som ZATIAL za adopciu deti homosexualnymi parmi a tento nazor mi nedal ziadny clovek v kostole, lebo som tam bol maximalne ako turista kuknut architekturu.

    Napriek tomu, ze mozno moj nazor autora nezaujima, tak ho vyjadrim.
    Myslim si ze jednotlive prava homosexualov by sa mali zavadzat postupne a tym padom sa znizi natlak "tradicnej" rodiny proti takymto zmenam.
    Na pravo na adopciu by mohli pockat a predlozit ho o par rokov, ked bude spolocnost mozno vyspelejsia.
    V kazdom pripade drzim palce nech im to v konecnom case vyjde.

    A autor clanku sa dufam zamysli nad tym, co znamena pravo mat svoj nazor.
    Lebo podla tohto jedneho clanku usudzujem ze by si ho mohol zlozit podla vyssie uvedeneho navodu.

    LET THE FALME BEGIN

    OdpovedaťOdstrániť
  7. poviem z ineho sudka, ale hadam k veci

    dusoval sol som sa s priatelom cestou elektrickou o tom, ako sa vo svete napr v USA pohli lady ohladom legalizacie marihuany.
    vasnivu didskusiu o tom, ako to vie pomoct ekonomikem krajiny, cestovnemu ruchu a tak podobne prerusila veta ktora vyhrkla z priatela, bola to taka ta mudrost na ktoru niet slov ...

    znela v zmysle: ze aj ked cely svet legalizuje marihuanu, na slovensku na to mozme zabudnut a ze budeme urcite poslednou krajinou co takto urobi .. a je po diskusii, lebo je to pravda .. cloveh hned zacne preverovat co stoja letenky do colorada :)

    sme proste taky narod .. fetakov podporovat je nespravne .. vramci tejto diskusie, je to asi hriech ... a je to bohuzial pravda .. sme narod ktory tazko znasa odlisne oblecenie, uces .. kde su homosexuali .. ti jediny su na tom, asi horsie nez my "fetaci"

    keby ti najsvetejsi krestania co i len tusili kolko ten ich jezis totho za svoj BOHUzial kratky zivot stacil vyhulit :) o tom ake huby nasypal kamosom na svadbe do krcahu s vodou ani nehovorim :)

    nekecam, bibliu som cital viackrat .. a kralovstvo jeho otca je popisane siahosiahlo ale o duchu svetom ani zmienka :) co to len ten musi clovcek spravit aby nan zostupil ten duch svety .. aha viem .. musi spravit referendum za par milionov na ochranu rodiny, lebo laska nieje len tak .. laska ja ochranna znamka registrovana len pre heterosexualne pary

    len tak nahodou sa to nebije s nejakym prikazanim, ze miluj blizneho svojho ... som myslel ze to desatoro ma vacsiu vahu pri vyklade knihy knih .. nez nejake vety ktore su tam do poctu .. a tie rozpisovat vazne nebudem ..


    peace

    fx

    OdpovedaťOdstrániť
  8. no, neviem sídce kde ste vyrastal vy pán Breiner... ale keď sa tu vo velkom baví o deťoch z domovov a adopciách, čo tak opýtať sa priamo ich?? týchto zopár sa opýtali a myslím, že to hovorí samé za seba... a ešte k tej vašej názornej ukážke kam si majú istí ludia strčiť ten svoj názor si dovolím iba malú technickú pripomienku... ak si ho strčia ako vy píšete: "as deep as possible in your rectum so that it will never come out again" tak ono to má jeden malý, zato podstatný zádrhel pán Breiner... ako sám z vlastnej skúsenosti isto iste viete, pri najbižšej velkej potrebe by zasa pekne vyšiel na svetlo sveta... čo len svedčí o tom, ako dobre ste takýmto luďom poradil!! lebo ten v tom zadku ani na vaše veelké prianie rozhodne neostane... veď vyskúšajte to s tým vaším názorom :D či ostane... a tu už spomínané reakcie bývalých domovákov... http://www.cas.sk/clanok/305916/co-by-si-vybrali-deti-ktore-vyrastali-bez-rodicov-detsky-domov-alebo-homosexualny-par.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O ano, Novy cas, zname zdruzenie profesionalnych psychologov a psychiatrov, ktore dlhe roky pracovalo na tejto studii.

      A samozrejme, aj vy osobne ste si precitali vsetky dostupne pramene, aby ste mohli diskutovat na urovni a vas nazor nebol vhodny akurat tak na...

      Odstrániť
    2. ach jo... len dobre by bolo, keby ten váš názor bol aspoň na takej úrovni, ako ho vyžadujete od svojich oponentov... žial že názorná ukážka (malá pomôcka) svedčí o jeho úrovni sama o sebe...
      čo teda k odbornosti toho vášho názoru rozhodne nepridáva ani minimálnu hodnotu... už len keby ste sa bol zamyslel nad jeho technickým prevedením v praxi... :D aj to by stálo na zváženie, či tá rada - pomôcka, ktorú dávate do pozornosti je vôbec na niečo platná :D ale tak, je to váš blog a naň si môžete prasknúť čo vám len na um príde...

      Odstrániť
    3. pani Vasinova, podkladat svoj argument linkom z cas.sk, nie je moc najstastnejsi napad. Ta redakcia si podla mna musela pozriet, co znamena slovo adopcia, ich to totiz ani len nezaujima. Pre nich je najdolezitejsie, kolko sa predalo kusov ich balastu kazdy jeden den. A pokladat ich za doveryhodny zdroj informacii, len poukazuje o vasej inteligencnej i rozhladnej vyspelosti a lenivosti si zistit o tomto nieco viac ako vam len naserviruju na podnose rovno pod usta ako oveckam. pouzil som zamerne mnozne cislo, jednak nechcem, aby to vyznelo ako osobny utok na Vas, ale plati to pre vsetkych co sa radi nechavaju opijat suchymi rozkami, ako by sa sami museli zamyslat a vytvarat si vlastne usudky. je to jednoduchsie, a neboli to tak. chapem.

      Odstrániť
  9. Váhal som či zareagovať, kedže pán Breiner už určite má naštudovaného Andersona, Girgisa, Gearga a Leeho. (alebo nie, a preto sa odvoláva na prednášky pre stredoškolákov) Názor druhej strany možno nájsť tu: http://goo.gl/AheoB5

    OdpovedaťOdstrániť