28. 11. 2015

Problém utečencov vyriešený / Refugee problem solved

Aspoň teoreticky. Stačia dva výroky.
“Spôsob, akým svet pristupuje k utečencom, je skúškou jeho ľudskosti.” (pápež František, 27. 11. 2015)



63 percent Slovákov sa hlási k rímskym katolíkom. Dosť veľa z nich buď klamalo pri sčítaní, alebo majú svojrázny, nekatolícky pohľad na pápeža. Alebo nie sú ľudskí.

"Demokracia hore-dolu, ľudia sa nechajú od svojich vodcov presvedčiť k čomukoľvek. Stačí im nahovoriť, že je krajina v ohrození a obviniť pacifistov z nedostatku vlastenectva a uvádzania krajiny do nebezpečenstva. To zaberie hocikde." (Hermann Goering, ríšsky maršál a zakladateľ Gestapa, počas Norimberských procesov)



Iste sú aj lepšie návody na riadenie štátu. Ako sa však zdá, slovenský premiér sa chce pridržiavať práve tohto.

Hysterické čiernokošeľové vyhlásenia a radikálne razie v kremnických penziónoch určite odradili mnohých teroristov od plánovaných útokov na bufet v Pincinej a kravín vo Vyšnom Čaji.



Menšia sranda je, že navrhnuté opatrenia ako vypnutie webu politickým extrémistom alebo krátkodobé zadržanie týchže, sa budú môcť týkať kohokoľvek. Podľa uváženia papalášov a silových a justičných zložiek, ktoré už teraz požívajú nesmiernu dôveru obyvateľstva. A možno sa dočkáme aj výbuchov a únosov, ako je tomu za exkomunistických premiérov zvykom.

Rôzne zoskupenia Rusmi školených diverzantov alebo obchodíky so zbraňami pre skutočných teroristov vedeniu nevadia. Ako by aj mohli, keď sa inšpirujú takými pozoruhodnými postavami.

Niekto by mal vysvetliť voličom, že šance dožiť sa staroby na Slovensku im neznižujú teroristické útoky, ale vláda, ktorá sa pričiňuje o úbytok obyvateľstva vytunelovaným zdravotníctvom.  Integritu krajiny nenarúšajú prichádzajúci utečenci, ale tisícky odchádzajúcich Slovákov, odmietajúcich žiť v štáte, ktorého základné funkcie sú skorumpované a nefunkčné.

Len aby ešte bolo kam. S Amerikou už veľmi počítať nemožno - podľa prieskumu sa vyše polovice občanov cíti "cudzincami vo vlastnej krajine". Hlavne po tom, čo idiot Trump vyhlásil ako iní podobní, že treba sledovať a registrovať každého muslima.  Ale len dnes nejaký chlapík vystrieľal v Colorade pobočku Plánovaného rodičovstva a iný, tiež biely, vôbec nie sýrsky terorista v Mississipi strelil do hlavy čašníčke, ktorá ho prosila, aby nefajčil v palacinkovej reštaurácii.
Keď sa ešte aj tí začnú presúvať...

11 komentárov:

  1. Dejiny stupidity obohatil aj Richard Sulík výrokmi o teroristických útokoch v Paríži:
    Bolo by viac alebo menej mŕtvych, ak by zopár návštevníkov koncertu, kde teroristi vyvraždili desiatky ľudí, malo pri sebe zbraň a vedeli by sa brániť? Pri 130 mŕtvych je zrejmé, že francúzsky štát nedokáže pred terorom účinne ochrániť svojich občanov a pochopiteľne sa časť obyvateľstva bude chcieť chrániť sama.
    http://komentare.hnonline.sk/dnes-pise-150/richard-sulik-perverzny-boj-proti-terorizmu-977806

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je priam zufale, ta stupidita ludi, ktori su presvedceni, ze viacej zbrani znamena vacsiu bezpecnost, rpicom, jednoduchy pohlad na svet staci na to, aby bolo zrejme, ze desattisice mrtvych rocne v USA s porovnani s jedno- az dvojcifernymi cislami v ostatnych civilizovanych krajinach su uplne jednoznacne. Musi to byt uplna stupidita, ako vravite. Ine vysvetlenie nie je.

      Odstrániť
    2. Dalibor som hlboko presvedčený, že neexistuje text obsahujúci viac ako holú vetu, z ktorého by ste nemohli vybrať niektorú pasáž a označiť ju z nejakého "uhla pohľadu" za stupídny. Ako zo spomínaného Sulíkovho, ktorý pokračuje "Bojovať proti teroristom tým spôsobom, že sťažíme legálnu súkromnú držbu zbraní potenciálnych obetí, je trestuhodné a ťažko vysvetliteľné hlúposťou či naivitou. Ak to pôjde takto ďalej, budú mať zbrane v držbe len teroristi a zločinci, lebo oni majú všetky zbrane ilegálne. Pre bezpečnosť slušných občanov Európy by bolo lepšie, ak by sa Jean-Claude Juncker namiesto boja s terorizmom radšej venoval boju s alkoholom". Stupídne je podľa mňa baviť sa o súčasnej vlne imigrantov ako o niečom čo dobre poznáme, roky sa to deje a o nič nejde. Pretože ide o nie desaťtisíce ale viac ako milión ľudí v pohybe a ďalšie milióny pripravené vyraziť - bez identity, bez rešpektovania elementárnych zvyklostí ustálených po najkrvavejšom storočí v Európe. Sú to tie drobné rozdiely, ako keď k vám príde na návštevu kamarát so ženou, alebo maturitné stretnutie ročníka skončí na víkend u vás doma. A ešte to vôbec nie je váš ročník, ani vaša škola.

      Odstrániť
  2. Najčastejšou nepôrodníckou príčinou úmrtia tehotnej je v Európe autonehoda. V USA vražda.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Oliver Kleinert29. 11. 2015 3:16

    Bolo by viac alebo menej mŕtvych, ak by zopár návštevníkov koncertu, kde teroristi vyvraždili desiatky ľudí, malo pri sebe zbraň a vedeli by sa brániť? Sulík je mentálne postihnutý, alebo len primitív, kultúra podľa neho vyzera veľmi atraktívne napríklad na Pohode by mohlo byť povinné nosiť zbraň.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ak budem parafrazovat sam seba, kazdy blahobyt sa raz skonci, ak sa premnozia hlupaci.. V nasich systemoch sa zjavne nie len premnozili, ale prenikli aj na vysoke a vyznamne posty.. Je smutne ked rozum chyba, ale je tragediou ked hlupost vedie.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Možstvo utečencov, najmä vtedy ked utekaju cele rodiny, su neštastnici čo uverili, že ma zmysel spolupracovat s USA v ich krajine. Rôzni tlmočnici, policajti, pomocny personal väčšinou ludia slušni a vzdelani. Samozrejme, že ked USA z oblasti "vycuvali" tak im miestne komunity idu "po krku". Bolo by nanajvyš slusne a ludske, keby sa o nich USA postarali podobne ako pri niekolkych Vietnamcoch a nenechali tu ulohu na slovenskeho Hermanna.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. No ani na západe to nie je jednoduché z dôvodu neexistencie robustnej koncepcie podpory imigrácie a nerešpektovania už existujúcich pravidiel. Ale pravdou je, že čiernokošielnícke zastrašovanie SMERu je unikát. Slovensko je na globálnej politickej scéne takmer neviditeľné, ale ja sa často stretávam s panickými reakciami ľudí, ktorí za každým rohom hľadajú teroristov z ISIS alebo Al Kajdy.
    Inak súhlasím s Petrovým tvrdením, že väčšiu škodu na obyvateľstve definitívne páchajú teroristi z vlády SR. Už vyše dva roky žijem v cudzine, kde sa imigrácia prejavuje extrémnym spôsobom. Slováci ani pojem utečenca a imigrácie prakticky nepoznajú.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ja lenže toto všetko a ešte v horšom robia amici už dlhé roky a nepočul som, že by ich niekto obviňoval z toho čo teraz hovoríte o Ficovi. Keď dvaja robia totéž nie je to totéž ŽE????

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zvycajne nepustam anonymne komenty, ale na tomto chcem demonstrovat neuveritelnu stupiditu. Priamo v tomto clanku pisem, ze Trump robi to iste. Trump je American. ZE????? Clovece, uvazovali ste uchadzat sa o Darwinovu cenu?

      Odstrániť
    2. Neuvazoval. Nevie co to je.

      Odstrániť